A www.ezoterikuskonyvek.hu webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Bezárás
Termékek Menü

Cseresznyés-csokis „túrótorta”

Cseresznyés-csokis nyersvegan túrótorta gluténmentes, tej- és tojás nélkül

Tej, tojás, liszt és sütés nélküli nyersvegán sütemény. A ropogós, sós tortalapra pompás, sűrű vaníliasodó jön, ebbe pedig édes cseresznyeszemek. A szezon szupersztárja lesz ez az ínycsiklandó finomság.

12 adag
Áztatás: 2 óra
Elkészítés: ¾ óra
Hűtés: 2 óra

HOZZÁVALÓK

A tortalaphoz:

  • 225 g dió 6-8 órára beáztatva, majd megszikkasztva
  • 48 g nagy, puha datolya
  • 30 g pálmacukor
  • 20 g kakaópor
  • 44 g kakaóbabtöret
  • 1/8 kiskanál tengeri só, ízlés szerint

Sodóhoz:

  • 360 g kesudió 2 órára beáztatva
  • 235 ml Diótej
  • 255 g agávészirup
  • 60 ml citromlé
  • 2 evőkanál (30 ml) vaníliaesszencia
  • 30 g lecitinpor
  • 164 g kakaóvaj hígan folyósra felmelegítve

Gyümölcs:

  • 310 g friss vagy fagyasztott magozott cseresznye (ha fagyasztott, akkor először engedjük fel)

 

TORTALAP ELKÉSZÍTÉSE

  • Robotgépben durva lisztté darálom a diót.
  • A datolyával és a pálmacukorral tovább mixelem.
  • Belerakom a többi hozzávalót is, hogy az elegy morzsalékos masszává álljon össze.
  • 60 grammot kiveszek, és félreteszek belőle a torta tetejének megszórásához.
  • Sütőpapírral kibélelek egy 20-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és beleteszem a masszát.
  • Szétterítem az alján, majd középről kifelé haladva kézzel jó alaposan belenyomkodom a formába. Ügyelek rá, hogy nagyjából sima felöületű, és egyenletes tömörségű legyen. Körben a peremét is gondosan lenyomkodom.

 

SODÓ ELKÉSZÍTÉSE

  • A lecitin és a kakaóvaj kivételével az összes hozzávalót nagyteljesítményű robotgép keverőtáljába teszem, és sima, csomómentes, folyékony krémmé (sodóvá) pépesítem; utána a kakaóvajjal és a lecitinnel újra átmixelem.
  • A sodót beleöntöm a tortaformába, rá a tortalapra.
  • Spatulával vagy egy kés segítségével simára szétterítem.
  • 165 g cseresznyét a sodóra teszek, egyenletesen elrendezve a sodó tetején, majd fogpiszkálóval óvatosan belenyomkodom őket a krémbe.
  • A maradék cseresznyét is a sodóra teszem, kitöltve velük az üres helyeket, és ujjal finoman félig a krémbe nyomkodom őket.
  • Megszórom a krém tetejét a félretett tortalapmasszával.
  • Két órára a fagyasztóba teszem, de szervírozás előtt fel kell engedni.

Hideg gyümölcsös finomság ételallergiásoknak is

Fagyasztóban egy hónapig, hűtőben 3 napig tárolható.

Nyersből finomat - amit a nyersétrend otthoni bevezetéséről tudni kell

Judita Wignall - a Nyersből finomat szerzője - Los Angeles-i modell négy évvel ezelőtt fedezte fel a nyersdiéta gyógyhatásait, amikor egészségügyi problémái miatt életmódja és étrendje újragondolására kényszerült. Kulináris érzéke, a jó ételek, a holisztikus egészségőrzés és a wellness iránti fogékonysága vezette őt a Living Light Culinary Arts Institute nevű kaliforniai főzőiskolába és séfképzőbe, amelynek sikeres elvégzése után okleveles nyerskonyhás főszakács és szakoktató lett.