A www.ezoterikuskonyvek.hu webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Bezárás
Termékek Menü

Konyhatündér horoszkóp

Nálad mi rotyog a fazékban? A hagyományos ételeket kedveled vagy előszeretettel próbálod ki a különböző ismeretlen fűszereket, alapanyagokat? Szívesen látsz vendégül másokat? A konyhád olyan, mint egy laboratórium, vagy inkább családi központ, ahol mindenki jól érzi magát? Tudtad, hogy a születési jegyed ezekről is sok mindent elárul?

 

A Kos, mint konyhatündérA Kos, mint konyhatündér
(március 21. - április 20.)
Jelszó: Gyorsan főzök valamit!

A Kos a konyhában is a gyorsaságra, egyszerűségre törekszik, bár szívesen próbál ki új recepteket, és készít különleges ételeket, melyek kihívást, megmérettetést jelentenek számára. 
Előfordul, hogy a kapkodás közepette némely hozzávalót kifelejt az ételből vagy éppen túlsózza azt. Ha valaki szóváteszi, hogy szinte ehetetlenül csípősre sikerült a vacsora, nem érti a problémát, hiszen az ő ízlésének pont így felel meg. 
Nála nem ritka, hogy odaég a túl nagy lángon hagyott étel, vagy kifut a tej. 
A Kosok számára a konyha veszélyes üzemnek számít, ezért különösen körültekintően bánjanak a késekkel és forró edényekkel! 
A versenyszellemükről is híres Kosokra főzőversenyeken is rátalálhatunk, illetve ők azok, akiknek arról szól az életük, hogy a szomszédasszonyt, sógornőt unos-untalan megpróbálják lefőzni. 
A Kos kedveli a húsos, csípős, fűszeres ételeket. Nyugodtan nassolgat is napközben, hiszen állandóan mozgásban van, és egy kis jóleső sportolással könnyen leadja az esetlegesen felszedett plusz kilókat. Neki inkább az egészséges zöldségek, gyümölcsök és az elegendő folyadék fogyasztásra kell odafigyelnie, hogy rendszertelen életmódja, és rohanó tempója miatt ne károsodjon az egészsége. 
Kedvenc fűszerei: bors, pirospaprika, chili, rozmaring 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: paprika, vöröshagyma, cseresznye 

 

A Bika mint konyhatündérA Bika, mint konyhatündér:
(április 21. - május 20.)
Jelmondat: Kényeztessük magunkat valami finomsággal!

A Bika számára az ételkészítés, főzés a benne rejlő formai-művészi érzék kiélésére ad lehetőséget. Fontos számára, hogy elegendő idő álljon rendelkezésére a konyhai munkálatokhoz, szereti kiélvezni az alkotás örömeit. Az elkészült remekművet a gusztusos tálalás után persze ő maga is előszeretettel falatozza. 
A főzésen kívül más házimunkát nem szívesen végez, ezért a többi feladatot, ha teheti, kiadja családtagjainak vagy a bejárónőnek. 
Gyakran hív vendégeket, vagy megy ő maga főzőtudományukról híres rokonokhoz, barátokhoz vendégségbe. Vendéglőbe is szívesen jár, főleg ha kevés ideje van vagy éppen nincs kedve mosogatni étkezés után. 
A friss zöldségekből, gyümölcsökből készíthető egészséges ételek híve, bár olykor nem tud ellenállni a zsírosabb falatoknak, például egy jó kis marhapörköltnek sem. 
Kedveli az édességet is, és bizony komoly erőfeszítésébe kerül nap mint nap rávennie magát némi tornára, sétára plusz kilói gyarapodásának megfékezésére. Végső esetben inkább tart egy drasztikus koplaló kúrát. 
Kedvenc fűszerei: petrezselyem, szegfűszeg 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: krumpli, póréhagyma, rebarbara, málna 
 

Az Ikrek mint konyhatündér

Az Ikrek, mint konyhatündér:
(május 21. - június 21.)
Jelmondat: Kiváncsi vagyok, mi sül ki belőle!

Az Ikrek ügyesen, könnyedén főzőcskézik, nem foglalkozik a szakácskönyvek merev szabályaival, sokszor mikor elkezdi a főzést, még nem tudja mi lesz a végeredmény. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy várta, nem esik kétségbe, másnap ugyanolyan lazán kezd neki az ebédkészítésnek. 
Sokféle fűszert használ, és nem ritka, hogy egyedi kombinációban vegyíti őket, így a keze alól kikerülő ételek pikáns, különleges ízűek lehetnek. 
A főzéssel egyidőben is képes többféle dolgot csinálni, amíg fél kézzel kavarja az ételt, másik kezével telefonál, közben rádiót hallgat, és beleolvasgat az újságba. 
Gyakran hív társaságot magához, amikor színes kis ételek sorával örvendezteti meg barátait, de szereti a nagy beszélgetésekkel, tréfálkozásokkal fűszerezett közös főzések hangulatát is. 
Mindenevő, gyors anyagcseréje miatt gyakran, kis adagokat eszik. Kedveli a zöldségeket, gyümölcsöket, és a húsos egytálételeket is. Minél többféle csipegetnivaló szerepel az asztalon, annál teljesebbnek érzi az étkezést. 
Szerencsés, filigrán alkata miatt nem kell tartania az elhízástól. Ha mégis úgy érzi fogynia kellene, szívesen tornázik, mozog a cél érdekében, főleg, ha társaságban teheti. 
Kedvenc fűszerei: kakukkfű, citromfű 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: sárgarépa, cukkíni, eper 

A Rák mint konyhatündér

A Rák, mint konyhatündér:
(június 22. - július 22.)
Jelmondat: Mit főzhetek neked, drágám?

A Rák igazán elemében van a konyhában. Élvezi, hogy gondoskodhat családjáról, annak minden tagját a kedvenc ételével kényezteti. Az sem zavarja, ha emiatt többféle ételt kell készítenie egy étkezésre. Érzékeny lelke miatt kétszer is gondoljuk meg, milyen kommentárral fogyasztjuk el az elénk tett ételt, nehogy megsértődjön, és elmenjen a kedve a másnapi főzéstől. 
Előszeretettel sütöget különleges régi családi receptek alapján, és követi a családi hagyományokat, a szülői házban vagy a nagymamánál látottak szerint. 
Konyhája, ha teheti kényelmesen nagy, hogy az egész család elférjen benne, ugyanis szívesen süt-főz családtagjaival, gyerekeivel együtt. 
Utazásai alkalmával általában vásárol valami helyi speciális fűszert, alapanyagot. 
A főzésen kívül a többi házimunkát is szívesen végzi, szereti csinosítani, meghitté varázsolni lakását. 
Gondos vendéglátó, ügyel arra, hogy mindenki otthonosan érezze magát nála. 
Kedveli a leveseket, főzelékeket, salátákat, a halat, és a tengeri herkentyűket. 
Lelki nyugalmát és alakját rendszeres úszással tarthatja karban. 
Kedvenc fűszerei: kapor, zsálya 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: uborka, saláta, újhagyma, őszibarack, sárgadinnye 

Lénárt Gitta. Élő aszalványok könyve

Kosárba

 

 Az Oroszlán mint konyhatündér

Az Oroszlán, mint konyhatündér:
(július 23. - augusztus 23.)
Jelmondat: Ugye milyen finom lett?

Az Oroszlán természetesen a főzésben is király. Beleadja minden energiáját, szívét-lelkét, így az általa készített ételek igazán ízletesek, szívmelengető energiát adók. Elvárja azonban, hogy ha ő fáradozik azzal, hogy másokat kiszolgáljon, cserébe dicséretözönnel halmozzák el. Ha a csodálatot megkapja, lelke szárnyra kap, és legközelebb még finomabb, még különlegesebb falatokkal kényezteti szeretteit. 
Ha szeretnénk jóban maradni vele, a negatív kritikát tartsuk magunkban, vagy "kössük át aranymasnival". 
A sütést-főzést kreativitásának kiéléseként fogja fel, ezért, ha nincs ihlete, inkább nem is kezd hozzá, csak készít néhány dekoratív, „egyszerű” szendvicset. Ha unjuk a szendvicset, (persze az is mennyei!), alkotókedvét a főzéshez elengedhetetlen alapanyagokon kívül néhány különleges hozzávalóval, képes szakácskönyvekkel és kedves, színes, játékos konyhai tárgyakkal, berendezéssel fokozhatjuk. 
Ha főz, nem szereti, ha megzavarják, kizökkentik oda nem illő kérdésekkel, okoskodással, legszívesebben mindenkit kizárna arra az időre a konyhából, de az is előfordulhat, ha óvatlanul megközelítjük személyes területén, hogy egyszerre utasításai kereszttüzébe kerülve kényszerülünk a keze alá dolgozni. 
Ha vendégeket vár, biztos, hogy kétszeresen is kitesz magáért, hogy minden tökéletesen sikerüljön, így mire a vacsorára kerül a sor, holtfáradtan ül le az asztalhoz. 
Mindenevő, szereti a húsételeket, sütőben süthető ételeket, friss zöldséget, gyümölcsöt és az édességet is. Nem ajánlott számára a kizárólagos húsmentes étkezés, mert a vegetáriánus Oroszlán egy idő után erejét veszti. 
Idővel lerakódó plusz kilóitól inkább mozgással, erősítő gyakorlatokkal próbál megszabadulni, az étkezésében való korlátozást nehezen viseli. 
Kedvenc fűszerei: babérlevél, rozmaring, sáfrány 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: kukorica, búzacsíra, görögdinnye, narancs 

 

A Szűz mint konyhatündér

A Szűz, mint konyhatündér:
(augusztus 24. - szeptember 22.)
Jelmondat: Mivel szolgálhatok?

A Szűz mindig pontosan követi a receptekben megadott utasításokat, gondosan kiméri a hozzávalókat, ügyel a főzési idő betartására, így aztán minden rizikó nélkül sikerül elkészítenie a választott ételt. Ha mégsem, akkor a receptben kell keresnünk a hibát. 
Nála a rakott krumplinak mindig rakott krumpli íze van, és a tökfőzelék is minden alakalommal tökéletesre sikerül. 
A főzéssel járó felforduláson igyekszik folyamatosan úrrá lenni, vagyis az éppen használt edényeket rögtön elmosogatja, a munkapultot minden munkafolyamat előtt mosószerrel letörölgeti. Így az étkezés után már csak a tányérokat, evőeszközöket kell elmosnia, és nyugodt lélekkel ülhet le kedvenc olvasmányával a kezében. A kényelmes szellemi kikapcsolódásnak azonban hamar végeszakad, amikor könyvéből felnézve észreveszi, hogy a szekrény alatt érthetetlen módon egy előzőleg sikeresen megmenekült kis porcica gubbaszt, hiszen ekkor halogatás nélkül megy a porszívóért. 
A vendégséggel együttjáró felfordulás, rendetlenség miatt kétszer is meggondolja, hogy lakásában partit rendezzen, és ő maga is csak olyan helyre megy szívesen enni, ahol meg van győződve a konyha sterilitásáról és a szakácsok ruhájának tisztaságáról. 
Kínosan ügyel egészségére, sok zöldséget, rostban gazdag gyümölcsöt eszik, akár a húsról is könnyen lemond. Vásárlás közben gondosan leellenőrzi a csomagolásokon feltüntetett dátumokat, összetevőket, előnyben részesíti a biotermékeket. Joghurtot szinte mindennap kell ennie, hogy emésztése, jó közérzete rendben legyen. 
Ha úgy veszi észre, felszedett néhány kilót, – amit más nem lát rajta kívül –, gond nélkül le tud mondani a vacsoráról vagy a finom falatokról. 
Kedvenc fűszerei: köménymag, majoranna 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: borsó, krumpli, savanyúkáposzta, alma 

A Mérleg mint konyhatündér

A Mérleg, mint konyhatündér:
(szeptember 23. - október 23.)
Jelszó: Milyen jól néz ki!

A Mérleg fejlett művészi érzékével remekel a konyhában. Harmonikus ízvilágú ételkölteményei ránézésre is szemet gyönyörködtetőek. Bátran alkalmazza, és vegyíti a különböző fűszereket és a különleges hozzávalókat. Előfordul, hogy külföldi útjairól hozott receptekkel, elegánsan tálalt ételkülönlegeségekkel lepi meg szeretteit. 
A konyhai munkálatok addig élvezetesek számára, amíg nem piszkolódik be tőle a keze. Az ebéd utáni takarítást, mosogatást, ha teheti, másra bízza. 
Mivel a társaság a lételeme, gyakran rendez vendégséget, amikor ízlésesen megterít, ügyelve a legapróbb részletekre is, vagy jár ő maga igényes partikra, fogadásokra. 
Kedveli a friss zöldségekből, gyümölcsökből készített tetszetősen tálalt könnyű ételeket, a szárnyas húsokat, halat és a krémes desszerteket, csokoládét. 
Kilói ellenőrzése végett gyakran áll mérlegre, és ha gyarapodást tapasztal, azonnal fogyókúrázni kezd. Ilyenkor számolja a kalóriákat, és csak annyit eszik, amennyi a napi megengedett kalóriamennyiségbe belefér. Ha muszáj, akkor tornázik is, bár abban nem annyira kitartó, a napi mozgást elintézi egy sétával, bevásárlókörúttal, vagy egy esti táncpartival. 
Kedvenc fűszerei: bazsalikom, vanília 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: spárga, karfiol, szeder, körte, birsalma 

Lénárt Gitta. Élő italok könyve

Kosárba

A Skorpió mint konyhatündér

A Skorpió, mint konyhatündér:
(október 24. - november 22.)
Jelmondat: A főzés a szenvedélyem!

A Skorpió a főzést egyfajta szertartásként kezeli, lelkiekben rákészül a feladatra, jó előre kigondol minden lépést, és ahhoz pontosan tartja magát. Ha véletlenül nem a tervek szerint alakul a dolog – mondjuk, odaég a rántás – egy kis bosszankodás után újra átgondolja a helyzetet, és korrigálja a siker érdekében. A keze alól kikerült ételek nagyon ízletesek, fűszeresek, aki eszik belőlük szinte újult erőre kap. Ösztönösen ért a betegek gyógyító, erősítő ételeinek elkészítéséhez. 
Szigorúan elvárja, hogy amit elénk tesz, azt maradéktalanul együk meg, a válogatást, finnyáskodást nem tűri, és nem a hiúsága miatt, (mint az Oroszlán), hanem azért, mert azt a gyenge jellem megnyilvánulásának véli. 
Konyháját saját birodalmának tekinti, amit tökéletesen átlát, és ural, és nem kedveli, ha valaki más tevékenykedik benne, pláne, ha az a valaki, az ő elképzeléseitől és szokásaitól eltérő módon dolgozik. Csak akkor segíthetünk neki, ha megbízik bennünk, de akkor is teljes mértékben alkalmazkodnunk kell hozzá, szinte le kell másolni minden mozdulatát, hogy elégedett legyen. Ugyanakkor ő az, aki féltve őrzi titkait, jól bevált konyhai tippjeit csak a beavatottakkal osztja meg, és irántunk való megbecsüléséről ad tanubizonyságot, ha titkos receptjét megosztja velünk. 
Vendégséget csak a kiválasztottaknak rendez, akik már biztosították szeretetükről, ilyenkor különösen ízletes fogásokat tálal fel a gyetyafényes asztalnál. 
Kedveli a leveseket, fűszeres szószokat, pörkölteket, a belsőségeket, hüvelyes zöldségeket, a gombát, a halat, és a tengeri herkentyűket. Szereti a krémes édességeket, és a lekvárt is, amit legszívesebben saját kezűleg főz be minden évben. 
Ha fogyókúrába kezd, rendkívüli akaratereje és kitartása révén biztos sikerül is neki elérni a vágyott eredményt. Szívesen támaszkodik ilyenkor az orvosilag jóváhagyott, vagy a természetgyógyász által javasolt módszerekre, gyógyteákat iszik, és méregtelenítő kezelésekre jár. 
Kedvenc fűszerei: szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg, kardamom 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: bab, paradicsom, gomba, mák, szilva, füge 
 

A Nyilas mint konyhatündér

A Nyilas, mint konyhatündér:
(november 23. - december 21.)
Jelmondat: Bízzunk a sikerben!

A Nyilas lelkesedéssel lát neki a főzésnek, és nagy rumlival fejezi azt be. Legszívesebben társaságban tevékenykedik, ezért konyhája tágas és nyitott, főzés közben szívesen hallgat rádiót. 
Egy hónapra előre bevásárol, előre eltervezi, miket fog főzni, bár a menü végül sok esetben eltér a tervezettől. Optimizmusa a főzés során sem hagyja cserben, az esetlegesen elégetett ételt kedélyes mozdulattal dobja a kukába, és nem bajlódik tovább a dologgal, inkább eszik egy szendvicset vagy rendel egy pizzát. 
A nyersanyagokkal nem spórol, inkább mindenből többet vesz, nem vacakol. 
Az unalmas házimunkákat, mint amilyen a mosogatás, mosás, takarítás, szívesen ráhagyja családtagjaira. 
Gyakran hív vendégeket, különösen a nyári szabadtéri partikat szereti. Külföldi utazásai során mindig tanul valamilyen új receptet, amit elkészíthet vendégeinek. 
Kedveli a sült, rántott húsételeket, a gyümölcsöket, kenyérféléket, az étkezés mellé fogyasztható jó borokat. Nem ritka, hogy valamilyen aktuális divatos táplálkozási hóbort szerint étkezik, de egy idő után azt megunva, más eszmei tartalmat keres kedvenc ételei elfogyasztásához. 
Ha a mértéktelen evés-ivása miatt felhalmozódó kilók és méreganyagok csökkentése végett fogyókúrázni kényszerül, szívesen mozog, tornázik, túrázik, erősít, vagy ha teheti, egyszerűen elutazik egy méregtelenítő wellness kúrára. 
Kedvenc fűszerei: kakukkfű, boróka 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: padlizsán, dió, szőlő 

Ehető vadnövények

A Bak mint konyhatündér

A Bak, mint konyhatündér:
(december 22. - január 20.)
Jelmondat: Koncentráljunk a főzésre!

A Bak szorgalmas, dolgos konyhatündér, felelősségteljesen áll neki a napi főzésnek. A hagyományos, jól ismert ételeket készíti, nem jellemző rá az új ízek, receptek kipróbálása.
Ritkán dolgozik szakácskönyvből, mert kitűnő memóriája révén megjegyzi a recepteket, melyek utasításait rendre betartja, a hozzávalókat pontosan kiméri. Csak olyan ételekhez kezd hozzá, amik nem igényelnek túl sok hozzávalót, vagy luxus alapanyagokat. Például a 10 tojást és kókuszzsírt igénylő torta elkészítéséhez nem valószínű, hogy nekilát. 
Konyhájában katonás rendet tart, mindennek tudja a helyét. Nem szereti ha lábatlankodnak mellette főzés közben, mert úgy nem tud koncentrálni, inkább kiosztja a feladatokat, hogy a közös cél, az ebéd, időben elkészüljön. Ha valami nem a tervek szerint sikerül, képes szó nélkül újrakezdeni az egész folyamatot. 
Vendégeket ritkán fogad, mert az azzal járó hercehurcát nehezen viseli. Ha azonban kénytelen bevágódni valakinél, vagy a főnökeit kell vendégül látnia, kötelességének érzi, hogy a lehető legjobb vendéglátást nyújtsa, finom falatokkal és elegáns tálalással. 
Kedveli az ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag ételeket, nyers zöldségeket, a salátákat, savanyúságokat és a hagyományos ételeket. Az édességek helyett a sós süteményeket részesíti előnyben. 
Szigorúan ellenőrzi, hogy miből mennyit eszik, bár hízásra nem hajlamos bármikor képes lemondani a kalóriadús falatokról. Ő az, aki szinte élvezi, ha fogyókúrázhat és korlátozhatja magát az evésben, mivel ezt önbecsülés- és jellemerősítő feladatnak tekinti. 
Kedvenc fűszerei: petrezselyem, köménymag, majoranna, fekete üröm 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: fehérrépa, karalábé, káposzta, retek, alma, grapefruit 

A Rák mint konyhatündér

A Vízöntő, mint konyhatündér:
(január 21. - február 18.)
Jelmondat: Most valami különlegességet főzök!

A Vízöntő a főzés során szabadon kiélheti újító, eredetiségre törekvő vágyát. A keze alól kikerülő ételek bizony nem hasonlítanak a megszokottakhoz, még egy hagyományos paprikás csirkét is képes úgy fűszerezni, hogy alig lehet ráismerni. 
Ha érdekes receptre bukkan, rögtön elkészíti, persze egy kicsit változtat rajta, nem vár a különleges alkalmakra, így nála a hétköznapi ebédek sem hétköznapiak. 
Konyhájának berendezése is távol áll a megszokottól, de megtalálható benne minden, ami a modern konyhákból nélkülözhetetlen, mint a jó megvilágítás, a konyhai robotgépek, mikrosütő, szeletelőgép, kenyérsütő, olajsütő stb. 
Gyakran hívja meg magához barátait, akikkel a közös főzések során beszélgethet az emberiség jövőjéről. 
Leginkább a teljes értékű egészséges táplálkozás híve. Sok a vegetáriánus Vízöntő, de ők inkább az állatok szeretete, megmentése miatt nem esznek húst, nem a saját egészségük miatt. 
Könnyen fogyókúrázik, ha meg van győződve a szükségességéről, ilyenkor ha kell koplal, és szinte erején felüli testgyakorlatokat végez. 
Kedvenc fűszerei: borsikafű, koriander, turbolya, borsmenta, csillagánizs 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: articsóka, brokkoli, banán, avokádó, kivi 

A Rák mint konyhatündér

A Halak, mint konyhatündér:
(február 19. - március 20.)
Jelmondat: Úgy érzem, ez tökéletes lesz!

A Halak érzéssel főz, és általában sikerül is neki az ételek tökéletes ízharmóniáját megtalálni. A szakácskönyvek receptjeit csak ihlet teremtőnek használja, ha a látott képek alapján beindul a fantáziája, a saját elképzelései szerint komponálja az ételeket. Már messziről illatozó, ínycsiklandozó ételeit a szemet is gyönyörködtető tálalásban helyezi az asztalra. 
Előfordulhat azonban, hogy az alapanyagok nem megfelelő arányban történő vegyítése miatt, bizony az elkészült mű – például egy összeesett piskóta – egyáltalán nem hasonlít a lelki szemei előtt lebegő ételképhez. Sajátos időérzéketlensége miatt az sem ritka, ha megfeledkezik a sütőbe tett vagy tűzhelyen hagyott ebédről. Hogy az ilyen esetek miatti mélységes csalódottságát elkerüljük, hasznos ajándék lehet számára a csengős főzés-időmérő óra és a konyhai mérleg. 
A Halak – némely jegyek képviselői számára érthetetlen módon – szeret mosogatni is. Külön figyelmet fordít a konyha berendezésekor a mosogató helyére, kényelmére, a mosogatás közbeni kilátásra és környékének dekorációjára. 
Vendégeket szívesen fogad, de nem árt, ha vendégei felkészülnek rá, hogy a pompás vacsora a kitűzött időpontnál kicsit későbbre csúszik majd. A várakozás idejét a vendéglátó Halak a felszolgált italokkal igyekszik majd kellemessé tenni. 
Mindenevő, szereti a leveseket, főzelékeket, főtt, párolt húsokat, halat, tengeri herkentyűket, gombát, salátákat, a sós rágcsálnivalókat és az édességet is. 
Kedveli az aromás, illatos ételeket, általában mielőtt enni kezd, beleszagol az ételbe. Már messziről megérzi, hogy a szomszéd mit főz, és egy illatozó cukrászda mellett sem tud úgy elmenni, hogy be ne menjen vagy otthon hazaérve ne álljon neki ő maga sütni valamit. 
Szeret enni, nehezére esik mértéket tartani, és ha kilói szaporodni kezdenek, általában kétségbe esik, és kilátástalannak véli a helyzetet. Rendszeres úszással, egy-egy méregtelenítő léböjt-kúrával karbantarthatja magát. 
Kedvenc fűszerei: kapor, rozmaring, zsálya , ánizs 
Kedvenc zöldség-gyümölcse: fokhagyma, uborka, tök, citrom, görögdinnye 
Hírlevél feliratkozás az Ezoterikuskonyvek.hu oldalra