A www.ezoterikuskonyvek.hu webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Bezárás
Termékek Menü

Mennyei epertorta

Az eper fiatalító gyümölcs, vértisztító hatása közismert. Oldja a máj zsírlerakódását, jó hatást fejt ki a májgyulladásban szenvedő betegek szervezetében. Bőrbetegségek esetén: pl. pikkelysömör, ekcéma idején eredményesen alkalmazható az eper kúra.
Cukorral ízesítve gyorsan erjed, ezért inkább ne cukrozzuk. Ha mézzel ízesítjük, fűszerezzük vaníliával vagy fahéjjal, ezek a fűszerek gátolják az erjedést. 
A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az eper, ráadásul lelkiismeret-furdalás-nélkül élvezhetjük: mert minél többet fogyasztunk belőle, annál karcsúbbak leszünk!
A közkedvelt gyümölcs nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van..
Az eper 10 dekájában 30 kalória van. A mangán tartalma segíti a zsírégetésért felelős enzimek, ezenkívül az anyagcserét serkentő pajzsmirigyhormonok termelődését, kálium és asparagin nevű fehérje-építő kocka vízhajtó hatású.
C-vitamin tartalma nagyon magas, több, mint a citromban, hisz 10 dkg eperben 50 mg C-_vitamin található, és így segít abban, hogy a vér folyékony maradjon, és a bioaspirin tartalma pedig csökkenti a gyulladást és fékezi a fájdalmat, ezenkívül segít leküzdeni a fejfájást és a migrént. Tehát az eper kivételesen jó C-vitamin forrás. A C-vitamin tartalma pedig erősíti a hajszálereket és a sejtfalat, ezenkívül létfontosságú a bőr petyhüdését megakadályozó kollagén termelésben!
A cink és a C-vitamin páros a vírusok és a baktériumok elleni küzdelemben segíti az immunrendszert.
Az eper vastartalma segíti a vér oxigén szállítását, folsav tartalma segíti a vérképződést, és a boldogsághormonokat is.
 
 
Liszt és tej nélküli epertorta
A nyersvegán mennyei epertortában mindez a gyógyerő is megtalálható. Ráadásul laktóz- és gluténmentes.... 
 
Hozzávalók a tésztához:
1-1,5 kg kimagozott, friss datolya 
1-2 bögre aszalt eper 
1-2 bögre aszalt füge (fehér vagy fekete) 
vanília 
1 evőkanál őrölt fahéj
 
Az összes hozzávalót tedd bele a robotgépbe, és pépesítsd annyira, hogy könnyen tudj vele dolgozni. Egy – lehetőleg kapcsos – tortaforma aljára tegyél sütőpapírt (hogy könnyebben kiszedhesd majd a tortát), és a „tésztamasszát” nyomkodd bele. 
 
Krém hozzávalói: 
2 bögre friss mandulatej 
1-2 fagyasztott banán vagy egy fél csésze nyers kesudió 
2-3 fiatal kókuszdió húsa
Alacsonyabb zsírtartalmú lesz a krémünk, ha kesudió helyett banánt használunk, a mandulatejet pedig kókuszvízzel helyettesítjük. 
 
Az összes hozzávalót krémesítsük a robotgépben, majd a fele adagot kenjük fel a tortára. Utána jön egy adag szeletelt eper, majd újabb krém és újabb réteg eper. A tetejére hagyjunk egy kevéske krémet, amit turmixoljunk össze egy maroknyi eperrel. Így szép rózsaszín árnyalatot kap, majd ezt kenjük az utolsó réteg szeletelt eperre.  
Végül negyed kiló epret és negyed kiló magozott datolyát turmixoljunk össze, és ezt is kenjük a torta tetejére. Nincs más hátra, mint 4 óra hosszára bedugni a hűtőbe a tortát, és jól őrizni, nehogy idejekorán felfalják. :)
 
Igazi ünnepi finomság a nyers epertorta