A www.ezoterikuskonyvek.hu webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Bezárás
Termékek Menü

Narancsos csokitorta glutén, és tejérzékenyeknek, sőt vegánoknak is

Elvarázsolna a hír, hogy az élő ételekkel való táplálkozással nem kell lemondanod a süteményekről, ízletes főzelékekről, de még a fasírtról sem? Élveznéd, hogy annyit ehetsz, amennyit csak akarsz, mégis fokozatosan eltűnnek az évek során felszedett plusz kilók? 
 
Narancsos csokitorta - Lénárt Gitta receptje alapján

„Nem akartam beletörődni, hogy egész életemben gyógyszereket kelljen szednem. Először hús és tej nélküli étrendet kezdtem megszokni, és örültem, hogy a zöldségekből annyit ehetek, amennyit akarok, és nem hízom. Ám, mivel a vegetarianizmus nem tiltja a somlói galuskát meg a mákos palacsintát, a végén már olyan vegetáriánus voltam, aki rengeteg szénhidrátot evett. Mindig fáradt voltam, nem éreztem jól magam. Úgy döntöttem, csak természetes táplálékot fogok enni, zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat, és élveztem, hogy mindig teli voltam energiával, leadtam, ami a szülés után rajtam maradt, helyrejött a vérnyomásom…és megszületett az Élő ételek sorozat.”

Frissítő és egészséges falatok receptjeit találod Lénárt Gitta Lúgosítás élő ételekkel című könyvében. Rendeld meg webáruházunkból.

Még gondolkodsz, megvedd-e Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel című könyvét? Mai receptünk után biztosan nem fogsz tudni ellenállni! :) Gitta narancsos csokitortája ugyanis egészséges, vitaminokkal teli, és nagyon finom. Hasonló recepteket pedig a könyvben találsz!

Narancsos csokitorta

Születésnapra ajánlom ezt a tortát, lágy, krémes, intenzív ízű. Nem lehet belőle sokat enni, mert elég tömény. Tiszta alapanyagokból.

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 2 csésze dió (beáztatva)
  • 2 csésze áztatott datolya
  • ½ csésze kókuszreszelék (opcionális)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • csipet só

A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk. Akkor jó az állaga, ha a gépben még morzsás, de ha az ujjunkkal összenyomjuk, akkor összetapad. A kókuszreszelékkel a szilárdságot lehet beállítani, ha túl lágy lenne a tészta, akkor kell használni, egyébként elhagyható. A masszát belenyomkodjuk egy tortaforma aljába úgy, hogy körben 4-5 cm-es pereme legyen. Aszalógépben aszaljuk 3–4 órán keresztül, majd kivesszük a tortaformából, és még 1–2 órán át aszaljuk (vagy sütőben, nyitott ajtónál). A megaszalt tortaalap sokáig eláll, és bármikor betölthető. Ha azonnal fogyasztjuk, akkor nem is szükséges aszalni, betöltjük a tortát, és már esszük is.

Narancsos töltelék

  • 2 csésze mandula
  • 4-5 frissen facsart narancs leve
  • csipet citromhéj, kiskanál citromlé

A mandulát beáztatjuk, a héját lehúzogatjuk. Aprítógépben finom morzsásra aprítjuk. Annyi narancslét teszünk hozzá, hogy egy sűrű, nem folyós masszát kapjunk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert a mandulától függ, hogy mennyi narancslét vesz fel (mennyire volt száraz, mennyi ideig áztattuk…). Ízesíthetjük kevés citromlével, narancshéjjal.

Csokis töltelék

  • 1 csésze kesudió
  • 1-2 kanál kakaóvaj (vagy kókuszolaj)
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csésze datolya beáztatva

A kesudiót porrá őröljük, turmixgépben simára keverjük kevés vízzel, a kakaóvajjal és a datolyával. Ezután hozzákeverjük a kakaót, ezt már gép nélkül, kézzel jól eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vizet, ha túl híg, akkor még őrölt kesudiót tehetünk bele. Egy jó állagú, krémes, mégis szilárd csoki krémet kapunk. A kakaóvaj vagy a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért az ízén kívül még a csoki krém szilárdságához is hozzájárul, jobban vágható, gusztusosabb lesz a tortánk.

Összeállítás

Az alapra először a narancsos réteget kenjük úgy, hogy körülbelül a perem feléig érjen. Ezután rásimítjuk a csokis réteget, majd egy hosszú késsel elsimítjuk a tetejét. Díszíthetjük reszelt narancshéjjal, csoki darabkákkal, mentalevéllel stb. Jót tesz neki egy kis pihenés a hűtőszekrényben.

Ha Lénárt Gitta bejgli receptje is érdekel, katt ide.